Content not translated?
Try autotranslate

Da New Age kom til Bygda, stueversjon

Turné høst 2024, datoer kommer snart!
Da New Age kom til bygda er en vittig og ærlig monolog-forestilling som tar utgangspunkt i Simone Thiis egen historie. Hun er datter av Harald Thiis, grunnleggeren av New Age bevegelsen i Norge.

Om forestillingen

Turné høst 2024, datoer kommer snart!

Da New Age kom til bygda er en vittig og ærlig monolog-forestilling som tar utgangspunkt i Simone Thiis egen historie. Hun er datter av Harald Thiis, grunnleggeren av New Age bevegelsen i Norge. På Bauker kursgård i Gausdal hvor Simone vokste opp, sto fellesskapet og ønsket om å skape en bedre verden sentralt.

Forestillingen fokuserer på spørsmålene omkring frihet/grenser, fordommer, kollektivisme og individualisering, med utgangspunkt i alternativbevegelsens framvekst. 

Det har dukket opp fortellinger fra barn av hippiene, av de som vokste opp i frie kollektiver, fra Christiania, men ennå ikke noe fra alternativbevegelsens barndom i Norge.

Da hun var 10 år gammel, lærte Simone seg å gå på glødende kull og lage urtete av brennesle og bjørk. Hun måtte samtidig forholde seg til bygdeskolen der “alle var like” med permanent i håret og pastellfargede klær. Fordommene florerte alle veier, og jenta i lilla posebukser måtte finne sin egen vei.

Simone vokste opp med veldig stor frihet, og en pappa som ville redde verden. Hans visjon var uten grenser og Simone strevde med sine egne. Hun har mange ganger gått langt utover de grensene som er vanlig for mange andre.  

Dette er en humoristisk og ærlig fortelling om en tid og en bevegelse sett i sammenheng med tiden vi lever i nå og Simone sin egen oppvekst. For bak de mange lagene av vellykket ironi og avkledning av et foreldreprosjekt som helt har tapt mot tida (les: den naive troen på kapitalismens undergang), er det også en vemodig beundring over farens prosjekt. 

Forestillingen er enkel å turnere med, og kan spilles i alt fra stuer, kaféer eller andre typer rom. Den hadde premiere på Teaterfestivalen i Fjaler i 2019, og har siden turnert i Norge. I disse dager lager vi en forenklet versjon av forestillingen uten scenografi.

Kontakt post@simonethiis.no Telefon: 97757873    Web: https://simonethiis.no/