Content not translated?
Try autotranslate

Den Gjerrige

Grenland Friteaters hovedsatsing under PIT 2012 blir Den Gjerrige – av Jean Baptiste Moliere.

Om forestillingen

20130420-dengjerrige2013-0370Den Gjerrige – av Moliere

Moliere (1622-1673) er teatermannen som i en omskiftelig tid skrev, spilte og iscenesatte en rekke bemerkelsesverdige forestillinger som aldri har sluttet å fascinere. En lys sommerkveld i en staselig bakgård ved elvebredden er en perfekt ramme rundt hans klassiske komedie ”Den Gjerrige”.

Går det an å være så gjerrig at du vil gifte bort din eneste datter til en mann som er gammel og tverr, men rik? Bli så grådig at du forsøker å snappe din sønns kjæreste, ikke fordi du elsker henne, men fordi hun er et billig parti? Når far og sønn plutselig befinner seg på samme jaktmarker setter det voldsom fart i hele det geskjeftige huset; uberegnelige tjenere, tvilsomme venner, lånehaier og koblersker melder seg på i eskalerende tempo. Hvem er egentlig den gjerrigste? Opererer ikke gjerrigheten i flere forkledninger?

Med sviende vittig og burlesk komikk avdekker Moliere menneskelig dårskap, utilslørt jåleri og absurd dobbeltmoral. Alt sett i lys av den ustoppelige og altoverskyggende drivkraft – og dødssynd – som bærer navnet Gjerrig.

Den 344 år gamle klassikeren handler faktisk også om kjærlighet. Vil de unge, de som virkelig elsker, få hverandre til slutt? Eller kommer gull og grådighet til å seire? Gå ikke glipp av denne rause helaftens komedie, spekket med sprudlende overraskelser, spilleglede, latter og nøye gjennomtenkt galskap.

På scenen møter du hele Grenland Friteaters ensemble, nøye utvalgte freelancers og et usedvanlig rytmegenerøst orkester.

Se bilder fra forestillingen her.

Spillested: Kafe K

Regi/bearbeidelse: Lars Vik

Komposisjon: Guttorm Guttormsen

Medvirkende: Geddy Aniksdal, Anne-Sophie Erichsen, Olav Hanto, Kjersti Posti Høgli, Leif Arild Sanden, Tobias Vik, Anne Storberget, Even Bolstad, Carl Henrik Ekblom

Orkester: Guttorm Guttormsen, Rune Klakegg, Magne Rutle

Kostymer: Mona Grimstad

Scenerom: Guro Dale, Maria løkken

Lysdesign: Jean Vincent Kerebel

Tekniker: Agnar Ribe

Produsent: Hans Petter Eliassen

Forestillingen ble utviklet og gjenopptatt med en litt annen casting i 2013.

[quote style=”boxed”]Den gjerrige samler penger som om han skulle leve i evighet, den sløsaktige sprer dem som om han stod framfor døden.
– Aristoteles[/quote]

Bildegalleri – trykk på miniatyrbildene for å se større versjoner av bildene