Content not translated?
Try autotranslate

Den innbilt syke

av Jean Baptiste Moliére Teaterlek for åpen scene – en utlevering av hypokonderen og alle hans gjenkjennelige karaktertrekk! Komikk, romantikk og alvorlig tøys er ingrediensene […]

Om forestillingen

VisBildeRammeav Jean Baptiste Moliére

Teaterlek for åpen scene – en utlevering av hypokonderen og alle hans gjenkjennelige karaktertrekk!

Komikk, romantikk og alvorlig tøys er ingrediensene i denne komedien av Moliere. Med vår egen tids fokusering på kropp og helse er den like aktuell i dag, som da den ble skrevet i 1673. Dette er skuespillerens teater, og de slipper seg løs med humør og sprelske påfunn. For forfatteren selv var stykket dessverre ingen spøk. Han spilte hovedrollen – og døde etter fjerde forestilling.

Hva det handler om? Den evige historien om ung kjærlighet, som møter motstand, men seirer til slutt. Hypokonderen Argan vil gifte bort sin vakre datter til en tørrpinn av en doktorspire. Men hun elsker en annen. Den geskjeftige tjenestepiken Toinette får fart i sakene.

Grenland Friteater og Riksteatret spilte Den innbilt syke utendørs sommeren 1999. Begeistringen var så stor at vi ønskte at et større publikum skulle få oppleve forestillingen. Derfor inntar vi denne gang kulturhusene med ekte gjøglerglede og levende musikk.

Lars Vik har gjort regien, Guttorm Guttormsen musikken og kostymedesign er ved Katarina Barbosa Blad. Scenografikonsulent Einar Dahl. Musikere er Bjørn Rønnekleiv, Erik Wesseltoft og Kay Hartvigsen.

Skuespillere: Argan spilles av enten Henning Farner eller Lars Vik.

Ellers møter du Anne Sophie Erichsen som Beline, Geddy Aniksdal som Toinette, Anne Kokkin som Angelika og Terje Sødal som Cleante. Beralde spilles av Ingolf Karinen, Bonefoi av Noralv Teigen, Dr. Diaforus av Arnt Chrsitian Teigen og Thomas Diaforus, hans sønn, av Olav Hanto. Jan Huse er apotekeren Fleurant, Noralv Teigen og Terje Sødal er legene Purgon og sist – men ikke minst – Marie Ursin Erichsen og Anna Andrea Vik Aniksdal spiller Argans tvillinger.

Premiére: Porsgrunn, 7.juni 1999