Content not translated?
Try autotranslate

Direct Action Theatre (DAT) Serve and Protect

«Direct Action Theatre (DAT)» samler flere internasjonale kollektiv av mennesker med ulike erfaringer, for å jobbe i grensen mellom kunst og aktivisme (artivisme)

Billetter

  • Lørdag 12. Februar 2022
    fra kl 13.00,Ute i gataGratis

Om forestillingen

Direct Action Theatre i samarbeid med T.I.T.S performancegroup (Tjekkia/ NO)

Utstilling – Lørdag kl 17:30: Happening på Ælvespeilet

Under Vinterscenen lager DAT situasjoner og tablåer i det offentlige rom sammen med lokale aktører, for å se på sammenhengen mellom protest og performance. DAT oppsøker de mest brennende aktuelle sakene i tiden og byen de befinner seg i. 

Konsept og regi: Jan Hustak, Nela Kornetova

Med: Geddy Aniksdal, Arnt Christian Teigen, Anniken Weber, Claiton Cunha, Hema Chapagain, Prasanna Welahetti, Tanushi Kuramawela, Asligul Yildrim, Jenny Crone. 

De gjester også festivalen med en kunstinstallasjon, med videodokumentasjon fra denne pågående serien Serve and Protect. I det jobber de med opprørs-politiuniformer som det visuelle og symbolske hovedmaterialet. Ved å plassere disse uniformerte menneskene i absurde eller uvanlige situasjoner stiller DAT lekent spørsmål ved status quo til politiet som en institusjon eller en enhet. Gjennom dette understryker DAT de gjeldende sosiale og politiske strømningene, protester og årsaker. Men hva de virkelig ønsker er å “tjene og beskytte” menneskene, naturen, nytelsen, skjønnheten og livet selv.

Foto: Jan Hustak

Prosjektet er støttet av T.I.T.S. performancegruppe, Projektor Pøblene, Grenland Friteater og Kulturrådet.