Content not translated?
Try autotranslate

Direct Action Theatre (DAT) Serve and Protect

«Direct Action Theatre (DAT)» samler flere internasjonale kollektiv av mennesker med ulike erfaringer, for å jobbe i grensen mellom kunst og aktivisme (artivisme)

Billetter

  • Lørdag 12. Februar 2022
    Rådhusplassen,kl 13.00Gratis
  • Lørdag 12. Februar 2022
    17:30 / Ælvespeilet,ProsjektrommetGratis

Om forestillingen

Direct Action Theatre i samarbeid med T.I.T.S performancegroup (Tjekkia/ NO)

Utstilling I forbindelse med projektet Serve and Protect stiller DAT /  T.I.T.S. ut bilder, video og lager performance under festivalen.  I samarbeide med Porsgrunn kunstforening.

Åpen: Torsdag 10.2., Fredag 11.2. & Lørdag 12.2. 11:00 – 18:00 på Ælvespeilet prosjektrommet.

Performance: (for ungdom/ voksne) Under Vinterscenen lager DAT situasjoner og tablåer i det offentlige rom sammen med lokale aktører, for å se på sammenhengen mellom protest og performance. DAT oppsøker de mest brennende aktuelle sakene i tiden og byen de befinner seg i. 

Konsept og regi: Jan Hustak, Nela H. Kornetová

Med: Geddy Aniksdal, Arnt Christian Teigen, Anniken Weber, Claiton Cunha, Hema Chapagain, Prasanna Welahetti, Tanushi Kuramawela, Asligul Yildrim, Yanjin Suren, Mehdi Khoshbakhtian og Sebastian Schmiedl

De gjester også festivalen med en kunstinstallasjon, med videodokumentasjon fra denne pågående serien Serve and Protect. I det jobber de med opprørs-politiuniformer som det visuelle og symbolske hovedmaterialet. Ved å plassere disse uniformerte menneskene i absurde eller uvanlige situasjoner stiller DAT lekent spørsmål ved status quo til politiet som en institusjon eller en enhet. Gjennom dette understryker DAT de gjeldende sosiale og politiske strømningene, protester og årsaker. Men hva de virkelig ønsker er å “tjene og beskytte” menneskene, naturen, nytelsen, skjønnheten og livet selv.

Foto: Jan Hustak

Prosjektet er støttet av T.I.T.S. performancegruppe, Projektor Pøblene, Grenland Friteater og Kulturrådet.