Content not translated?
Try autotranslate

Festforestilling for norsk turisme

Overbergamtsassessor Jens Esmark gjorde en feil 4. august 1810, en grov bommert. Den feilen lokket europeere til Norge. De ville se. Den moderne norgesturismen var […]

Om forestillingen

Overbergamtsassessor Jens Esmark gjorde en feil 4. august 1810, en grov bommert. Den feilen lokket europeere til Norge. De ville se. Den moderne norgesturismen var født. Dette skal feires!

Grenland Friteater iscenesetter historien om den moderne norgesturismens fødsel i en festforestilling på den spektakulære Marispelplassen 14. august kl.13.00.

Blant de medvirkende i forestillingen er Lars Vik som Jens Esmark, Rune Gokstad som den evige turist og Leif Arild Sanden som Telebonden, det blir utdrag fra Marispelet og Per Anders Buen Garnås spiller slåtten Rjukanfossen.

Det komponeres ny musikk til forestillingen av Vidar Ytre-Arne og han har med seg Frode og Kjetil Flatland som musikere. Tor Arne Ursin har regi.

Og det blir en miniversjon av Marispelet med Linnea Dale og Veslemøy Solberg og mange lokale aktører fra Rjukan.

Arrangører av jubileumshelga Foss og fjell i 200: Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge, Tinn og Hjartdal kommuner, Den Norske Turistforening, Helbergstiftelsen, NHO reiseliv Telemark og LO Telemark.

Manus og regi: Tor Arne Ursin
Komponist og musiker: Vidar Ytre-Arne
Musiker: Frode Flatland
Musiker: Kjetil Flatland
Vokal: Linnea Dale

Den evige turist: Rune Gokstad
Tele-bonden: Leif Arild Sanden

Esmark ekspedisjonen:
Jens Esmark: Lars Vik
Den blinde gamle kjerringa: Geddy Aniksdal
Bergmann: Even Bolstad
Bergmann: Olav Hanto
Spellemann Knut Dale: Per Anders Buen Garnås spiller slåtten Rjukanfossen

Premiére: 14.august 2010