Content not translated?
Try autotranslate

Flukten

Arthur Omres smuglereventyr er tilbake – i Tor Arne Ursins regi, Guttorm Guttormsens musikk og med Lars Vik i hovedrollen Flukten følger Arthur Juel alias […]

Om forestillingen

Foto Dag Jenssen

Foto Dag Jenssen

Arthur Omres smuglereventyr er tilbake
– i Tor Arne Ursins regi, Guttorm Guttormsens musikk og med Lars Vik i hovedrollen

Flukten følger Arthur Juel alias ”ingeniøren”- hovedpersonen fra Smuglere – Arthur Omres debutroman og Grenland Friteaters første store utendørs forestilling – videre på nye eventyr.

Han har sittet inne noen ganger nå, for denne smuglingen. Han lovet fengselsdirektøren at han ikke skulle komme tilbake, men han kom tilbake. Det har gått en stund, men nå går det ikke lenger. Nå er han tatt igjen og skal transporteres til hjembyen og paraderes opp gjennom gatene til spott og spe. Det skal bare ikke skje. Han skal ut av det, på en eller annen måte. Han skal reise seg igjen.

Så bærer det i veg på flukt – hele tiden med angsten i blodet og politiet i hælene. Vegen fører ned gjennom underverdenens kullfyrte kneiper og opp gjennom borgerlighetens stivpyntede salonger. Det går bra, det går med liv og lyst, det går så det griner helt til det ikke går lenger. Til slutt går det både nord og ned.

Han faller, men han reiser seg igjen. Han faller for fristelsen, han faller for kvinner, han faller i god jord, han faller for eget grep, han faller for tabber så grove at ingen anger lenger er mulig. Han faller i fisk, bokstavelig talt.

Men det er ingen veg hjem…

Foto Dag Jenssen

Foto Dag Jenssen

FLUKTEN er en spektakulær utendørs forestilling som får premiere tirsdag 10.juni på Sjøfartsmuseet i Porsgrunn i forbindelse med Porsgrunn Internasjonale teaterfestival og spilles videre i tidsrommet 11. – 18.juni (unntatt 13.6). Forestillingstidspunkt er hver kveld kl.22.30 og spilles inn i midnattstimen. Etter spillinger under teaterfestivalen i Porsgrunn flyttes forestillingen over til Arthur Omres hjemby Horten og spilles utendørs også der på Marinemuseet i forbindelse med Hortens 150-års jubileumsfeiring.

Forestillingen er basert på Arthur Omre’s roman fra 1936. Manuskriptet utarbeides av Jesper Halle og Tor Arne Ursin, som også har regien. Musikken blir komponert av Guttorm Guttormsen. Rollelisten dekkes av en lang rekke skuespillere fra Vestold og Telemark. Forestillingen er en oppfølger til Grenland Friteaters suksess-forestilling Smuglere (1995 – 98) som også var basert på en av Arthus Omre’s berømte romaner.

Premiére: Porsgrunn, 10.juni 2008