Content not translated?
Try autotranslate

Fritjof Fomlesen

Lars Viks soloforestilling om den ubehjelpelige ex-advokaten ble første gang presentert i 1990.

Billetter

  • Lørdag 20. April 2024
    13:00 / Kilden,KristiansandKjøp

Om forestillingen

Siden den gang har Fritjof Fomlesen fått et stort og lattermildt publikum over det ganske land. Ved siden av over to hundre spilte forestillinger i Norge har anti-helten gjestet bl.a. samtlige nordiske land, Tyskland, Ukraina og USA.

Forestillingens setting er uhyre enkel:
på sitt mobile kontor (scenografien består av et lite skrivebord, en slitt kontorstol, en søppelbøtte) er Fritjof beredt til å hjelpe alle som måtte være i nød. Til å begynne med er det riktignok mest mamma som slår på tråden med sine uendelige formaninger, men etterhvert blir det litt av hvert å henge fingrene i. Og det forundrer de færreste at når det kommer til stykket er det Fritjof selv som er den mest hjelpetrengende…
Dermed er det duket for et halsbrekkende show der slapstick-akrobatikk og bøtteballett er viktige ingredienser.

Sentralt i forestillingen står et særdeles nært samspill mellom sal og scene. Det som ikke Fritjof greier på egen hånd, det greier han som oftest med hjelp fra de yngste i salen. Og de iler til. Lars Vik har gjennom ti års perfeksjonering trenet opp en formidabel evne til å ta inn barns innspill som en del av forestillingen.

Lars Vik hevder stadig at karakteren Fritjof Fomlesen er sterkt inspirert av stumfilm-mestere som Buster Keaton, Chaplin og Jaques Tati. Den førstnevnte sier det slik: En komiker gjør morsomme ting, en god komiker gjør ting morsomme.
“… en frydefull symfoni av klovnerier, slapstick, gjøgleri og akrobatikk. Jeg vet ikke om jeg har opplevd unger i teatret gi seg mer over til uhemmet latter…” (Fædrelandsvennen)

“…et forrygende gjæstespil i Århus …. det er sindssygt sjovt. Og der “er bund i det”, fordi det er med slapsticks, der leder taken hen på unikummer som Buster Keaton og Charlie Chaplin, fortæller en universel og opløfende historie om ensomhed.”
(Århus Stiftstidende)

Se bilder fra forestillingen her.

Her er link til hele forestillingen på  NRK