Content not translated?
Try autotranslate

Endelig Elida

En liten barneforestilling inspirert av Henrik Ibsens Fruen fra Havet.

Om forestillingen

1En liten barneforestilling inspirert av Henrik Ibsens Fruen fra Havet.

Forestillingen var et bestillingsverk til feiringen av Ibsens bursdag i Skien 20 mars 2014.

Kan turnere i barnehager og på skoler.

Av og med Kjersti Posti Høgli og Anders Høgli

Premiére: Skien, 20.mars 2014

FRUEN, DOKTOREN, DEN FREMMEDE OG HAVET

Er en liten teaterforestilling som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens, Fruen fra Havet. Det er ikke en iscenesettelse av Ibsens drama og vi forsøker ikke å gjengi handlingen i stykket. Vi har brukt teksten referensielt og metaforisk og har valgt å fokusere på noen sentrale temaer i det opprinnelige stykket. 

Kan brukes direkte mot barna:

I forestillingen vil dere møte en doktor og hans frue. De er ikke sammen selv om de sitter ved siden av hverandre. De har hvert sitt problem, som kanskje egentlig er det samme? 

Mannen (doktoren) ser etter noe. Han sitter på en utkikkspost og speider. Han ser utover havet. Han er ikke redd, men han er litt utrygg. 

Problemet hans er at han ikke vet hva han ser etter. Han vet at han må passe på noe, beskytte noen. Men for hvem, og fra hva?

Damen (fruen) har satt seg fast. Hun gjemmer seg, dekker seg til. Problemet hennes er at hun ikke vet hvorfor hun gjemmer seg, eller hvem hun gjemmer seg for. Hun vet at hun må velge noe, men hun vet ikke helt hva. Det er ofte en rar følelse når man ikke helt kan beskrive med ord hva det er man føler. 

Det kan være glade, triste, flaue, rare, sinte, tullete, urettferdige, vonde eller pene følelser, men av og til er det litt vanskelig, for det er liksom ingen ord som passer. Av og til er det også vanskelig å velge. Det kan være vanskelig å velge fordi man er redd for å velge feil. Det kan være vanskelig fordi det er noen andre en meg som vil velge noe annet en det jeg ville valgt. Noen ganger føles det som om det er noen andre som velger for meg.

Det kan av og til være en sånn følelse som det ikke er så lett og finne ord til, når man ikke vet hvorfor det er så vanskelig å velge. 

Vi har laget en forestilling som kanskje er – litt rar, og litt morsom, og litt vanskelig, og litt overraskende, men ingen ting skummelt.