Content not translated?
Try autotranslate

GJENKJENNELSEN – ondskapens psykologi

Forestillingen er inspirert av romanen “Unntaket” av Christian Jungersen. Vinner av Daphne prisen 2008. Finalist til Gullsekken i 2010. ”Det er blitt tankevekkende teater, som […]

Om forestillingen

DSC_6300uForestillingen er inspirert av romanen “Unntaket” av Christian Jungersen.

Vinner av Daphne prisen 2008. Finalist til Gullsekken i 2010.

”Det er blitt tankevekkende teater, som makter å gjøre global grusomhet gjenkjennelig.”Aftenposten

«Gjenkjennelsen» demonstrerer at veien fra baksnakking av en kollega til folkemord ikke er så lang som man skulle tro.” Dagsavisen (For å lese hele anmeldelsen klikk her)

“Vellykket, grusomt, humoristisk og ufattelig viktig.“Varden (For å lese hele anmeldelsen klikk her

I mars 2008 hadde Grenland Friteater urpremiere på forestillingen ”Gjenkjennelsen –ondskapens psykologi”. Forestillingen spilte for fulle hus og glitrende kritikker.

Et foredrag om folkemord og menneskelig ondskap sklir over i private betroelser­ og en magisk/realistisk verden åpner seg. En skuespiller i 4 roller. Fakta blandes med humor. Glidende overgang mellom forskning, drøm og virkelighet, sosialpsykologiske forsøk og filmatisert mareritt. Inspirert av romanen ”Unntaket” av Christian Jungersen

Gjenkjennelsen tematiserer maktens språk i ulike fasetter, fra en nær situasjon mellom noen få personer til de mer globale eksemplene som fører til at en gruppe mennesker regelrett utrydder en annen.

Vi møter Hilde Høyer som er spesialist på folkemord. Hun er idealist og jobber på IFMO (Institutt for forskning på menneskelig ondskap) ved Universitetet i Oslo. Hun tar opp folkemord og konflikter gjennom 1900- tallet. Etter hvert sporer hun av og begynner å utspille scener fra sitt eget liv og mobbehelvete hun opplever på arbeidsplassen. Hun erfarer at en av hennes overordnede bevisst trakasserer og motarbeider henne. Den lille arbeidsplassen med oppegående medarbeidere forvandles til et uhåndterlig mareritt, alt mens den viktige forskningen på ondskap fortsetter…
Forestillingen veksler mellom teatrale scener og foredrag, absurde innslag og filmer.

Gjenkjennelsen tematiserer maktens språk i ulike fasetter, fra en nær situasjon mellom noen få personer til de mer globale eksemplene som fører til at en gruppe mennesker regelrett utrydder en annen.

Kjersti Posti Høgli gjør en formidabel og svært energisk innsats. Latteren sitter løst, medfølelsen med hovedpersonene vokser og alvoret i budskapet trenger inn, alt på samme tid.”

Varden

Aldersgrense 15år.

Se bilder fra forestillingen her

Skuespiller: Kjersti Posti Høgli.
Tekst: Kjersti Posti Høgli/ Anne-Sophie Erichsen
Scenografi: Silje Steinsvik
Lyddesign:Geir Bremer Øvrebø
Foto/Video: Jørn Steen
Lysdesign: Jean Vincent Kerebel
Medskapende tekniker: Agnar Ribe
Regi Anne-Sophie Erichsen

For mer informasjon kontakt
Hans Petter Eliassen
90543485/35932103 hans.p.eliassen@grenlandfriteater.no