Content not translated?
Try autotranslate

Gode tider – for de onde

En poetisk kabaret om moralen, sosialdemokratiet og det gode liv. Med tekster av Georg Johannesen.  For ti år siden lagde vi en forestilling om Kristianiabohemen. […]

Om forestillingen

250px-Georg_johannesen_ghEn poetisk kabaret om moralen, sosialdemokratiet og det gode liv. Med tekster av Georg Johannesen. 

For ti år siden lagde vi en forestilling om Kristianiabohemen. Under arbeidet med denne forestillingen gjorde vi en improvisasjon der temaet ”Norge” dukket opp. Etter rådslagning fant vi ut at det var umulig å behandle hele denne tematikken innenfor rammene av den forestillingen vi holdt på med. Det eneste som ble igjen i selve forestillingen var to never knyttet i avmakt og setningen ”Det er Norrrge som har gjort mitt liv…til et slags hell.vet.te” (Edvard Munch). Som tilskuer til itallige gjennomspillinger av den scenen følte jeg meg utilfreds med at den setningen fikk stå helt alene. Her var det mer å hente.

Etter ti år med utfarter til andre geografiske og sjelelige avkroker av verdenen, følte jeg at vi var blitt voksne nok til å komme tilbake til dette temaet – men da til et Norge som ligger så nært til vår egen tid som kan greie å komme. (Vi er alle barn av Gerhardsen-epoken).

Etter en del fundering fant vi ut at vi ville bruke tekster av Georg Johannesen. Kanskje det var fordi hans stemme føltes både fjern og nær på samme tid? Noen ganger tusen år og ti tusen kilometer bortefra og så allikevel om vårt her og nå – norsk ”etterkrigstid”?

I norsk teater er det for mange ”vanlige mennesker” som fortsatt spiller sine roller i et ibsensk titteskap med stor innlevelse.

Georg Johannesens tekster er et godt utgangspunkt for å forsøke noe annet. Her veksler det mellom høy og lav stil – mellom det grove og det poetiske i mange nyanser. Her har vi funnet både humor og ironi, galskap og visdom, men også ømhet og en dyp sorg.

Skuespillere: Geddy Aniksdal, Anne-Sophie Erichsen, Nina Ossavy Mathisen
Regi: Tor Arne Ursin
Kostymer: Katharina Barbosa Blad
Lysdesign: Jean-Vincent Kerebel
Litterær konsulent: Georg Johannesen
Tekstmontasje: Ensemblet
Original musikk: Guttorm Guttormsen
Produsent: Hans Petter Eliassen

Premiére: 2.mars 1995