Content not translated?
Try autotranslate

Hotell Ibsen

Hotell Ibsen er laget etter oppfordring fra Ibsen Kulturfestival i Skien. Grenland Friteater har 22 års tradisjon i å ikke spille Ibsen. Men nå slår […]

Om forestillingen

Hotell Ibsen er laget etter oppfordring fra Ibsen Kulturfestival i Skien.

Grenland Friteater har 22 års tradisjon i å ikke spille Ibsen. Men nå slår vi til med Hotell Ibsen, der skikkelser fra Lille Eyolf, John gabriel Borkman og Når vi døde vågner tørner sammen i heftige familiekonfrontasjoner, opprivende oppgjør med fortida og annen moro.

Ensemblet på ti er satt sammen av folk fra Grenland Friteaters faste stab, samt en rekke unge skuespillere fra Telemark som i kortere og lengre tid har vært teaterets elever – og etterhvert medspillere. Dermed rommer hotellet også en annen konfrontasjon; nemlig mellom etablerte og de unge som banker på…

Det spillesugne ensemblet har satt seg fore å bevise at Ibsen slett ikke er så kjedelig som de vil ha det til på skolen. Og på institusjonsteatre.

Skuespillere: Geddy Aniksdal, Lars Vik, Anne-Sophie Erichsen, Olav Hano, Nina Ossavy Mathisen, Anders Restad, Mona Johansen, Kjersti Høgli, Heidi Hovland, Arnt Christian Teigen.
Regi: Tor Anre Ursin (ansv.), Lars Vik, Anne-Sophie Erichsen, Geddy Aniksdal.
Lys: Ulf Bjørklid.
Kostymer: Katharine Barbosa Blad.
Musiker: Espen Gundersen.

Foto: Danny Twang

Premiére: 28.august 1998