Det som var en «uforutsigbar solo av og med Hooman Sharifi» har, på uforutsigbart vis, vokst inn i et tett samarbeid på scenen med Camara Lundestad Joof. Den nye versjonen av forestillingen er helt fersk, utviklet av de to kunstnerne i fellesskap. Formatet er inspirert fra persisk historiefortelling.
Meningen er at publikum opplever verket som en møteplass. At de erfarer hva det innebærer på et individuelt plan å utsette seg for empatisk å minnes fortid og oppleve nostalgi. Impure Company vil tilby rom for å dele og prøve ut forskjellige realiteter.
Det virker som det finnes like mange realiteter som mennesker. Ingen har rett til å fortelle noen hva som er rett og galt. Alle har rett til sin egen realitetsforståelse. Det virker som det mangler en felles etisk og moralsk diskusjon i samfunnet, som om alt privatiseres. Distansen mellom oss er blitt stadig større. Samtidig blir verden mindre og mindre. Vi er flere og flere, og vi har derfor mindre plass og færre ressurser å dele. Så vi må dele mer, vi må være nærme hverandre, vi må sameksistere. Vi trenger å skape situasjoner hvor vi som medborgere velger aktivt å gå i dialog med hverandre. Scenekunsten har en funksjon overfor disse utfordringene. Impure Company vil tilby rom for å dele og prøve ut forskjellige realiteter. Alle har sin egen sannhet og sin egen moral. Vi blir ikke korrigert av noen. Avstanden mellom mennesker blir større, mens verden blir mindre. Fordi flere og flere kommer, må vi takle mindre plass og ressurser. Så vi må dele mer. Vi må bo sammen. Performance art kan hjelpe med dette, mener koreograf og utøver Hooman Sharifi.
Joof er en norsk-gambisk scenekunstner, dramatiker og musiker. Hennes kunstneriske og politiske arbeid er i hovedsak dokumentarisk og fokuserer på tematikk rundt interseksjonalitet, unge og normkritikk.