Content not translated?
Try autotranslate

Jassem Hindi: Laundry of Legends 

Med Laundry of Legends inviterer Jassem Hindi inn i en fascinerende verden av tegninger, poesi, mat og drikke, med en vakker hyllest til den irakiske, kvinnelige poeten Nazik El Malaika

Billetter

  • Fredag 11. Februar 2022
    16:30 / GF,Huken 5Kjøp
  • Lørdag 12. Februar 2022
    17:00 / GF,HUken 5Kjøp

Om forestillingen

Laundry of legends baserer seg på diktet New Year av Nazik El Malaika, fra Irak som gikk bort i 2007. Et desperat og mørkt dikt men samtidig et modig rasende rop. Nazik var en revolusjonær poet som skrev om døden, frigjøringen av arabiske kvinner og det mørke tidevannet som herjet livet hennes.

Laundry of Legends vil gi den lekne og sjenerøse kraften i Malaikas utsagn om at et dødsdikt er en anledning til å samles for å dele. Det er en tidsmaskin og samtidig et redskap med helbredende krefter. 

Forestillingen fremføres på engelsk.

Spilles 3 ganger fredag og 3 ganger lørdag. Varighet: ca 35 min 

“Mitt arbeid rundt døden i den arabiske verden handler ikke om en umistelig identitet. Ganske motsatt. Her ligger nødvendigheten: å gjenvinne fortellingens lekne og sjenerøse kraft. Jeg bruker Malaikas provoserende påstand om at døden er et sted for samling og deling.” 

Av og med : Jassem Hindi 

Ytre øye: Liam Alzafari 

En stor takk til Barbara Raes, Walid el Hindi og venner.

Foto: Marie Ursin

https://jassemhindi.cargo.site/Laundry-of-Legends 

Interview by Dr. Elisabeth Nehring about the work can be found here: https://www.theaterderzeit.de/buch/unacknowledged_loss/