Content not translated?
Try autotranslate

Lukta av penger

LUKTA AV PENGER er Grenland Friteater nye forestilling – i tradisjonen etter Smuglere, Harde tak og Flukten. Det er en spektakulær to timers utendørs vandring i spennende omgivelser rundt DuVerden Sjøfartsmuseum i Porsgrunn.

Om forestillingen

20140601-gft-luktenavpenger-3003Lukta av penger er Grenland Friteater nye forestilling – i tradisjonen etter Smuglere, Harde tak og Flukten. Det er en spektakulær to timers utendørs vandring i spennende omgivelser rundt DuVerden Sjøfartsmuseum i Porsgrunn

Før reiv det i nesa av arbeidsplassene i Grenland, men det er bare et minne i dag. I dette moderne eventyret følger vi «kapitalens uransakelige veger» hele kloden rundt fra Porsgrunn til Peru – til steder der lukta fortsatt river i nesa. Gjennom havnestrøk, jungel og storbyslum reiser vi før vi ender opp ved en skinnende ny fabrikk.

Men hvem er vi sjøl blitt til undervegs? Hvilken side er vi havnet på?

Mens vi tidligere har tatt for oss de store og voldsomme omveltningene her hjemme i Norge i forrige hundreår, stiller vi denne gangen spørsmål ved vår egen rolle i dagens globaliserte verden.

Hva gjør møtet med den voldelige og klassedelte latinamerikanske virkeligheten med vår egen demokratiske og likestilte ideologi? Er det kapitalens veger som virkelig er så uransakelige?

Men om det ligger alvorlige spørsmål under, er Lukta av penger først og fremst en action-fylt historie. Det blir store og spektakulære tablåer og ensemblespill med både grovkornet humor, menneskelig råskap og voldelig ømhet.

Forestillingen har urpremiére tirsdag 3.juni, og spilles deretter under hele festivalen fram til 14.juni på DuVerden Sjøfartsmuseet.

Se bilder fra forestillingen her

På scenen:

Geddy Aniksdal, Anne-Sophie Erichsen, Anette Röde Hagnell, Kjersti Posti Høgli, Lars Vik, Carl Henrik Ekblom, Leif Arild Sanden, Truls Hannemyr, Terje Sødal, Vidar Ytre-Arne.

Spesielt invitert fra Peru: Yolanda Rojas, Bryan Meza og Jorge Rodriguez.

Manus og regi : Tor Arne Ursin

Produsenter : Dag Haddal og Leif Arild Sanden

Scenograf : Kjersti Posti Høgli

Kostymer : Guro Dale

Komponist : Vidar Ytre-Arne

Teknisk sjef : Agnar Ribe

Lysdesign : Jean-Vincent Kerebel, Agnar Ribe og Lars Løberg

Produksjonsleder : Vibeke Lie

Les Dagbladets anmeldelse her

Les Telemarksavisas anmeldelse her

Litteraturgarasjens anmeldelse her

Se Dag Jenssens bilder her

Kjøp billett