Content not translated?
Try autotranslate

Mia Habib: Missing in action (M.I.A.)

Soloforestillingen har vakt stor oppmerksomhet fra flere europeiske Dansehus og smalere banebrytende festivaler. Den kan sees som et slags utspring for Habibs kunstnerskap, som har et kulturpolitisk perspektiv på kropp, identitet og samfunn.  

Billetter

  • Lørdag 12. Februar 2022
    18:00 / Ælvespeilet,KunsthallenKjøp

Om forestillingen

Solo med Mia Habib  

Missing In Action (M.I.A) sammenstiller bildene av kroppen som terrorist / fremmed /undertrykt for å vise fryktens menneskelige ansikt, og antyder at et menneske er mye mer en summen av de ideene og forestillingene man mener hun/han representerer. Soloens historie har blitt en sentral del av verket i seg selv. Den har blitt fremført i en rekke ulike kontekster: en kirke, et okkupert hus, PKK-geriljaen, Israel, Tyrkia, Madagaskar og Norden. 

Varighet: 50 min   

 «Å se dette arbeidet i vår anspente politiske virkelighet får meg til å tenke at det er som om samtiden har bestilt dette verket av Habib». Marte Reithaug Sterud, Shakespeare Tidsskrift 2019/12  

Koreografi, utøvelse og kostyme: Mia Habib  

Lys: Inger Johanne Byhring  

Foto: Petter Goldstine  

Koreografisk konsulent: Ingunn Rimestad  

Musikk “habibi”, funk fra favela Cidade de Deus, Shabak.  

 

Mia Habib er en Oslo-basert danser og koreograf som jobber i skjæringspunktet mellom scenekunst, utstillinger, publikasjoner, foredrag, undervisning, mentorvirksomhet og kuratering. Hun er utdannet koreograf fra Kunsthøgskolen i Oslo og har en master i konfliktløsning og forhandling fra Tel Aviv Universitet. Forestillingene hennes har blitt co-produsert ved en rekke institusjoner over hele Europa.  

 Co-produsert av Dansens Hus (2005) Gjenopptagelse Mia Habib Productions, med støtte fra Kulturrådet