Content not translated?
Try autotranslate

Mitt Knossos

På stranden på Kreta, under en klarblå himmel, kan man risikere å møte venner for livet. Det var det som skjedde med Tanja og Maria, […]

Om forestillingen

IMG_2762juPå stranden på Kreta, under en klarblå himmel, kan man risikere å møte venner for livet. Det var det som skjedde med Tanja og Maria, to jenter med vidt forskjellig barndom i bagasjen.

Begge vokste opp alene med sine mødre. Begge elsker å fortelle historier – og å leke seg inn i dem. På Kreta fins ruinene av et kjempestort palass, Knossos. Der bodde en gang prinsessene Fedra og Ariadne. Inni labyinten bodde også deres halvbror, monstret Minotaurus.  Deres historie blir utgangspunktet for en reise Tanja og Maria gjør tilbake i tid og i sin egen historie.

Med musikk, humor, absurde vendinger, sprelske koreografier og en både frekk og poetisk tekst, flettes historiene sammen på flere plan. Vi tas med til en vakker strand, en vill biltur og til en svært fritt tolket historisk vandring gjennom ruinene av den minoiske kultur på Knossos og videre inn i mytenes verden.

Mytene er vår felles arv, det finnes ingen copyright på dem. Til alle tider har mennesket tolket og omtolket mytene for å forstå sin egen psyke, eller for å forklare noe som er vanskelig å forklare. Vi kan behandle mytene som vi vil, og det har vi gjort.

Konsept/regi: Anne-Sophie Erichsen

Skuespillere: Malin Bratlie og Anette Røde Hagnell

Tekst: Anette Røde Hagnell, Anne-Sophie Erichsen og Malin Bratlie

Tekstkonsulent: Lars Vik

Scenografi/rekvisitter/kostymer/regiassistent: Kjersti Posti Høgli

Komponist/lyddesign: Anette Røde Hagnell.

Lys/teknisk video og lyddesign/konstruksjon: Agnar Ribe

Foto/video: Jørn Steen

Tegnefilm: Maria Løkken

Tekniker: Lars Løberg

Produsent: Jonas B. Olsen

Premiére: 9.desember 2009