Content not translated?
Try autotranslate

Peer Gynt

En reise i Grenland med Peer Gynt Eventyret om Peer Gynt fortalt på 6 timer av 50 utøvere på tre svært utradisjonelle scener spredt over hele […]

Om forestillingen

peer gynt og solveig i bruddetEn reise i Grenland med Peer Gynt

Eventyret om Peer Gynt fortalt på 6 timer av 50 utøvere på tre svært utradisjonelle scener spredt over hele Grenland. Publikum fraktes fra spillested til spillested med buss og trakteres midtveis med et måltid i Dårekisten Kafé. Slik skal Peer Gynt settes for første gang opp i fullformat i Telemark, i en omfattende og dristig samproduksjon mellom Teater Ibsen og Grenland Friteater. Et konsept med en mobil oppsetning i en slik størrelsesorden har ikke vært gjort i Norge tidligere.

De første scenene spilles under åpen himmel i nasjonalromantiske omgivelser på Telemark Fylkesmuseum, Brekkeparken. Etter bruderovet fraktes skuespillere og publikum med busser til historiske tomter på Menstad mellom Porsgrunn og Skien. Norges største trebygning skal romme Dovregubbens Hall (der sjefsgubben ankommer pr lokomotiv), et galehus på skinner og en stormfylt nordsjø. Finalen finner sted i midnattstimen i et stort øde landskap; det storslagne kvartsbruddet på Bjørntvedt i Porsgrunn, der den aldrende Peer konfronteres med sitt forspilte liv.

Regissør Lars Vik sier at forestillingen ikke kun blir en reise i bokstavelig forstand; han håper at den blir en djerv teatral ferd fra fortid til nåtid, fra stabbur til industri.

– Vi kan vel ikke legge skjul på at vi har store ambisjoner med dette prosjektet, sier Vik. Publikum skal få en opplevelse helt utenom det vanlige. De som aldri har sett Peer Gynt før skal få hele det fabelaktige eventyret til den sjarmerende egoisten. Og de som har sett Peer Gynt tidligere skal sitte igjen med følelsen av at de har sett noe helt nytt. Peer Gynt blir man aldri ferdig med, sier Vik.

Premiére: Grenland, 10.juni 2003