Content not translated?
Try autotranslate

Slitte never

Med ”Slitte Never” ønsker vi å fokusere på eldre menneskers livserfaringer med utgangspunkt i deres egne hender. Oppsetningen kombinerer tre teknikker: RADIO En rekke pensjonister […]

Om forestillingen

KristenWaaland_20090529_SlitteNever_0046_fotoDagJenssen_sMed ”Slitte Never” ønsker vi å fokusere på eldre menneskers livserfaringer med utgangspunkt i deres egne hender. Oppsetningen kombinerer tre teknikker:

RADIO

En rekke pensjonister med ulik bakgrunn forteller i samtale med Lars Vik om hva slags arbeid hendene deres har bedrevet, og således om hva slags liv disse menneskene har levd.

FOTOGRAFI

Hendene er nær-fotografert av Dag Jenssen i storformat. I hans nydelige farge-bilder er det lite dyr creme og neglelakk å spore; her er godt brukte never av menn og kvinner som åpenbart har tatt i et tak.

TEATER

En skuespiller er vert for ”Slitte Never”. Vedkommende framfører et utdrag av boken MEG EIER INGEN der forfatter Åsa Linderborg forteller nærgående og gripende om sin oppvekst – og forholdet til hennes fars arbeids-hender.

Fotoutstillingen til ”Slitte hender” kan henge hele dagen på en institusjon,  forestillingen med lydspor og skuespiller varer ca 25 min.

Ide/kunstnerisk ansv.: Lars Vik

Fotografi: Dag Jenssen

Skuespiller: Malin Bratlie/Olav Hanto

Lydspor/musikk: Espen Gundersen

Tekst: Åsa Linderborg

Konstruksjon/ teknikk: Jose Lopez

Turneansvarlig: Hans Petter Eliassen