Content not translated?
Try autotranslate

Snorre Sjønøst: Den store freden – 0.1. preliminære materialer

Et pågående verk av meditative video- og lydarbeider, som aldri har blitt ferdigstilt eller vist offentlig. Målet er å finne en vei fra en ensom, personlig bearbeidelse av tap til et kollektivt sorgarbeid, som noe forenende og potensielt samfunnsbyggende. Vi inviterer til samtale mellom Sjønøst og Chris Erichsen på Friteatret, fredag 9. kl 17!

  • Torsdag 8. Februar 2024 - Søndag 11. Februar 2024
    / FriteatretGratis

Om forestillingen

Parallelt med pandemiens inntog var det som om en selvmordsepidemi spredde seg gjennom vennekretsen min. En spesielt nær venn var blant dem, en kvinne som gjennom sitt liv gjentatte ganger hadde blitt offentlig ydmyket, etter et overgrep fra en profilert politiker. Vårt vennskaps natur grunnet i en delt følelse av å være mislykket i samfunnets øyne, noe som tillot en absolutt ærlighet overfor hverandre, et fravær av pretensjon. Denne friheten ble med henne i graven og freden over hennes minne skulle visst defineres av glemsel. Jeg gikk retningsløst rundt i skogen på vinteren. Iblant kunne jeg stoppe et sted uten et eneste fotspor i landskapet, som om jeg var det eneste mennesket som noensinne hadde vært der. Jeg filmet disse plassene. Jeg begynte å dokumentere andre ritualer, som var del av sorgarbeidet. Det kunne være ganninger og forbannelser, men det kunne også være arkiveringer av banale talkshow, eller sentimentale YouTube forslag, hvor algoritmene tilsynelatende ville minne meg om vår felles historie, våre felles referanser og mediert stimuli. Noe generasjonelt, kanskje, eller noe som hele tiden duret i bakgrunnen av livene våre. Jeg komponerte droner og la dem over videoene. Resultatet var en form for trøst.

Vinterscenen blir første gang noe av dette materialet blir delt offentlig. Det er under utvikling og har foreløpig ingen endelig form eller endepunkt planlagt. Videoene går som en loop.

Det bli invitert til kaffe og samtale mellom Chris Erichsen og Snorre Sjønøst fredag 9. kl 17 på Friteatret.