Content not translated?
Try autotranslate

Stedsans Sarpsborg

Grenland Friteater har fått i oppgave av jubileumskomiteen i Sarpsborg kommune å skape kunstneriske byvandringer i 2013 og deretter hvert år fram til og med […]

Om forestillingen

20140919-stedsans-sarpsborg-1588Grenland Friteater har fått i oppgave av jubileumskomiteen i Sarpsborg kommune å skape kunstneriske byvandringer i 2013 og deretter hvert år fram til og med jubileumsåret 2016.

I årets Stedsans Sarpsborg vil du blant annet følge paret Ingeborg og Arne fra Sarpsborg. Vi får være med på de viktigste hendelsene i deres liv; fra de møtes sent på 30-tallet og til de er gamle i vår tid. Vi møter byens løse fugler, Overbyarkitekt Sarpensurium som legger ut med mer enn en anelse syrlighet om byens arkitektur. Barn og voksne vil være med og vise leker og tidstypiske syssler fra de forskjellige tidsepokene. Byens statuer kommer til live, det blir dans og sang, historiske blikk og skråblikk, badenymfer, parkour, akrobatikk og mye mer. Og du vil få se første akt av en musikkforestilling tuftet på den kjente sarpingen Robert Normanns liv og arbeid. Resten av historien vil du få de kommende årene med Stedsans.

Stedsansruten tar oss gjennom Kulåsparken med flere separate hendelser, videre ned til biblioteket og bort til Glenghuset. Så fortsetter vi til Korsgata, inn i kirkeparken, og opp til kirken. Veien derfra gå til Nils Hønsvaldsgate, bort til fontenen i St. Maries gate før det hele avsluttes med Robert Normann-forestillingen i bakgården på St. Maries gate 101.

Stedsans Sarpsborg involverer veldig mange mennesker, i alle aldre og fra forskjellige miljøer, fra dansegruppe, turngruppe, historielag, barne- og ungdomsteater, eldregruppe, danseglade med bistandsbehov og psykisk utviklingshemming, skuespillere, musikere, og andre frivillige i alle aldre.

Forestillingen varer ca tre timer. I billettprisen er det inkludert enkel servering

Kjøp billett

Anmeldelsen i Sarpsborg Arbeiderblad kan du lese her

Dag Jenssens fotos finner du her

Bilder fra Stedsans Sarpsborg finner du her.

Video av hele vandringa: