Content not translated?
Try autotranslate

Tatoveringen

Tatoveringen er humoristisk og ledig fortellerteater uten ytre staffasje med kjente fortellinger fra bl.a. Asbjørnsen og Moe

Om forestillingen

Plakat Tatoo”Vi trenger eventyr. Ikke bare som en underholdende lek, men som en måte å formidle idealer og livsvisdom på. En snarvei til hjerte og forstand. Men hver generasjon må erobre dem på nytt. Fortelle dem om igjen. På sin måte. Holde dem opp mot lyset fra sin egen hverdag.”         Tor Åge Bringsværd.

Tatoveringen starter med at en ung, tatovert mann forteller om sin reise i et fremmed land. Midt i en vannsklie dras han som en Alice i Eventyrland inn i en annen verden, begår et simpelt lovbrudd og tas til fange. En saktmodig konge og en høyst uberegnelig fangevokter vil statuere et eksempel og straffe gutten på det strengeste, men gutten begynner, akkurat som Sjerazade i 1001 natt, å fortelle eventyr. Ja, han må fortelle for livet.

Tatoveringen er humoristisk og ledig fortellerteater uten ytre staffasje der kjente fortellinger fra Asbjørnsen og Moe, Æsops fabler inngår i en livlig eventyrblanding i nært og levende samspill med det unge publikum. Med glimt i øyet framstiller skuespilleren tolv ulike karakterer og dyr, inkludert en særdeles glupsk hund. Og det ender godt.

Tatoveringen passer best for dem fra 6-9 år. I skolesammenheng har vi hatt særs gode erfaringer med å spille for 1. – 4. klasse samlet. Forestillingen varer 37 min. og kan utvides med en samtale med skuespilleren i etterkant. Eventuelt også et “praktisk verksted i det å skape egne fortellinger.”

NB: FORESTILLINGEN ER GODKJENT AV SCENEKUNSTBRUKET, det betyr at den er refusjonsberettiget.

Tatoveringen – for barnehager. Teater Avvik har laget en spesialversjon av forestillingen som passer for dem fra 3 år, slik at den også kan spilles i barnehager. Dette er en forenklet versjon av forestillingen med tre eventyr uten rammehistorien. Eventyrene er Pannekaka, Gutten og Nordavinden og en Æsopfabel. Varighet 25 min.

Teater Avvik stoler på fortellingens kraft. Og publikums medskapende evner.

Skuespiller, tekstkonsulent, musikalsk ansvarlig: Tobias Vik

Manus og regi: Lars Vik

Co-produsent: Grenland Friteater

Passer best for barn fra 6-9 år. Varighet: 37 min.

Spilleareal: 3 x 4 m, enkel teknikk

Antall publikummere: 60