Content not translated?
Try autotranslate

Intervju med Lars Vik om Oktopuss

Hvorfor en festival for barn, Lars Vik?

Jeg ar alltid hatt en forkjærlighet for å lage og spille teater for barn. Midt under corona-perioden fikk Teater Avvik noen midler fra Bergesensstiftelsen til å lage en teaterweekend. Det strandet. Men nå realiserer vi tanken om en aldri så liten barneteater-maraton kalt OKTOPUSS. Kanskje kan det bli en årlig hendelse?

For hvem?

Ikke alle drar til fjells eller til syden i høstferien, dette er et tilbud til dem som blir hjemme. Vi slipper løs noen muntre og livlige forestillinger som passer for dem fra 3-4 år og oppover. På Friteatret rigger vi dessuten til et eget sirkusrom der barna kan prøve seg som artister: det blir undervisning i styltegåing, sjonglering og klovning. Sirkusrommet er åpent mellom forestillingene og det er gratis. Alle er velkomne, voksne og!

Hva slags forestillinger byr dere på?

Fem høyst ulike! De spilles kl 13 og 15 lørdag og søndag. Og en siste kl 17.00 på søndag. På den måten viser Teater Avvik, «Telemarks nest minste teater»,  nesten hele repertoaret. Tobias Vik åpner ballet med fortellerforestillingen TATOVERINGEN på lørdag, etterfulgt av selveste FRITJOF FOMLESEN. Søndag er det Lars Vik som byr på en interaktiv fortellerstund med BIKUBEN, Tobias følger opp med KLOVNEN KOKO, og det hele avsluttes med BESTEVENNER der Tobias og Henrik Bøe Larsen synger og gjøgler seg gjennom en historie om vennskap. Det skulle være noe for enhver smak.

Og ellers?

Ellers åpner Teaterkafeen en time før hver forestilling hvor publikum blir møtt med den liflige duften av nystekte vafler og lignende godsaker. Kaffe har vi og. Vi vil at Friteatret skal være et åpent og inkluderende sted. Her er det plass for alle.

Hva betyr det?

Vi vil at teatret vårt skal være et møtested, et sted med løs jakke, lav terskel, rimelige priser og hyggelige folk. Og forestillinger du ikke ser så mange andre steder.