Content not translated?
Try autotranslate

Om Vinterscenen 2024

Se hele programmet her

PRESSEMELDING

Grenland Friteater kan for 6. gang stolt presentere programmet for festivalhelgen VINTERSCENEN som går av stabelen 8 – 11. februar 2024.

Vi byr på blodfersk scenekunst med noen av Nordens mest spennende scenekunstnere idag. Men også pur unge kompanier og kunstnere, forestillinger som er under arbeid, utstillinger, performance, slampoesi – og mere!

Årets festival inviterer også til forum og samtaler bl a De andre og undertrykkelsen av dem om kunst og økologi, ledet av Nina Ossavy og forfatter Erlend Kiøsterud. For en viktig del av festivalen er møtene, den kunstneriske utvekslingen og samtalene som samler fagmiljøet. Vinterscenen er blitt en stor og viktig møteplass for fri scenekunst i Norge. 

Festivalen er selvsagt også til for publikum! Den har base på Friteatret i Porsgrunn, men spilles også på flere andre steder i hele byen som f eks Kirkens bymisjon, Hotell Vic, Karjolen pub og Keims gård. 

I 2024 kan vi presentere ikke mindre enn tre urpremierer:

Ibrahim Fazlic prod. TORVALD – en maskulin mancave-monolog fra en middelaldrende mann i midtlivskrise. Hva kan vi lære om mennesket bak «den hvite mannen som pusher femti», og ikke minst, hva kan han lære oss?

Nina Ossavy Sanger fra psykosen – Batty som han blir kalt, er en erfaren trommeslager fra Grenland. For noen år tilbake gikk Batty gjennom en psykose. Det har det blitt konsert av. 

Gjengen fra Crux Tiljateatret som byr på et nytt musikalsk program «Tett På Tiljateatret» med egne tekster, under kunstnerisk ledelse av Geddy Aniksdal. Vi spiser lunsj sammen og hører sangene i den lune varmen på Kirkens bymisjon.

Vi vil gi plass til stemmer som ikke alltid høres ute i offentligheten. Og gjennom kunsten gi et blikk på vår samtid som kan føre tanken videre eller gi en deilig følelse av katarsis. Som alltid ønsker vi at festivalen tar oss inn i varmen og fører oss sammen i felles opplevelser, gode samtaler og ikke minst … fest! 

Kunstnerisk ansvarlig: Anette Röde Hagnell

Teknisk sjef: Yasin Gyltepe

Produksjonsleder: Thea Fjørtoft

Prod. ass: Therese Aniksdal 

PR: Hans Petter Eliassen, Marija Bliznac

Artistvelferd og hjelpere: Live Straume og Linn Heiland

Ellers: hele Grenland Friteaters Ensemble

Vinterscenen er støttet av Fond for utøvende kunstnere. 

DAGSPROGRAM HER