Content not translated?
Try autotranslate

PORSGRUNN INTERNASJONALE TEATERFESTIVAL – PIT 2024 ER VEL OVERSTÅTT!

Årets festival er vel overstått, den 29. i rekken! Gode tilbakemeldinger fra publikum har fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt.

Grenland Friteaters egen produksjon En Sommernattsdrøm, som ble spilt for fulle hus før og under teaterfestivalen hadde et besøk på ca. 2616 publikummere. Totalt bestod PIT av 29 forestillinger i hovedprogrammet og 50 i gateprogrammet.

Til sammen hadde PIT 2024 et publikumsbesøk på 23 873 mennesker (et belegg på hele 88%), som var en betydelig økning fra i fjor. Festivalen bød på 29 kompanier fra 13 land, med forestillinger som ble spilt både inne og ute.

Tradisjonen tro ble PIT 2024 arrangert under mottoet «hele byen – en scene» med forestillinger i Ælvespeilet Kulturhus, Friteatret, «Hundremeterskogen» på Sundjordet, Kirkens Bymisjon, Teatersalen i Rådhuset, Karjolen Pub – og selvsagt i gater og på torg rundt om i byen. Også i år ble Brusteinsball på Rådhusplassen til en storslagen festdag for hele familien, fra morgen til kveld, på avslutningsdagen 8.juni.

Nytt av året var at arrangørene la årets festivalkro tilbake til Friteatret igjen. Under navnet The Pit og med et omfattende program, ble det en stor suksess med et entusiastisk publikum.

Årets festival hadde et budsjett på ca. 5,0 mill.kr.

Pressebilde ved Dag Jenssen.

Se et utvalg foto fra årets festival HER