Content not translated?
Try autotranslate

Arbeids visninger lørdag

Forestillingsarbeide i prosess. Hvilke prosjekter er underveis? Vi får smakebiter av morgendagens forestillinger og samtaler med kunstnerne bak.

Om forestillingen

Ida Løken Valkeapää og Lina Killingdalen – HAÍRESIS – strofer fra verdens ende

Ida fremfører tekster fra forestillinga til musikalske landskap av Tone Åse. Dette er forestillingas aller første møte med publikum! Ida forteller om prosessen som har pågått siden sommeren 2017 – og om hvilke drømmer og visjoner hun har for prosjektet videre. 

Foto: Elisabeth Kristensen

Ida Løken Valkeapää er freelance-skuespiller med base i Tromsø. Hun er medlem i den nordiske teatergruppen Subfrau og scenekunstnettverket RadArt. 

Prosjektet er støttet av Dramatikkens Hus, Fritt Ord, Ferske Scener og Festspillene i Nord-Norge

Om Hairesis – strofer fra verdens ende

 

Teater Viva (dk) – From dark waters/ Fra mørke vande 

Her veves skildringer av en kvinnes liv sammen med bilder av en verden som raser utfor. En historie om å overleve i en livsfarlig familie i en destruktiv tid. Forestillingen søker etter det uartikulerte, det usagte, det tause,det skamfulle, det stygge, det skyldbetyngede i skjulte stemmer og minner. Hvordan balanserer du mellom å legge tingene bak deg for å leve friere nå, og så være tro mot følelsen av at du skal vende tilbake? Vende tilbake for å finne det som ble oversett – av andre og av deg selv – for å eie din egen historie.

Og eier vi egentlig vår egen historie ?

En ubehagelig personlig fortelling krysser spor med en ubehagelig global fortelling om destruksjon og klimakrise.

Forestillingen utforsker resiliens og kreativitet som livsviktige elementer for et menneske og for et samfunn. Og insisterer på å gi en stemme til motstand, opprør, revolusjon og troen på forvandling. Igjen. Igjen.

Forestillingen retter sig mot unge og voksne.

Ide, tekst, video, komposisjon og utøver: Katrine Faber

Foto: Preben Stentoft

Katrine Faber er kvinnen bak Teater Viva. Les mer  her.  

From Dark Waters / Fra Mørke Vande har fått utviklingsstøtte fra Aarhus Kulturudviklingspulje.

Hilo Rojo Teatro (Spania/ Italia) 

Giulia Esposito – Viva 

“Viva” ble skapt ut fra behovet for å bevare familiens minner fra første og andre verdenskrig – gjennom fortellingene jeg fikk fra bestemødrene og onklene mine.

I den politiske situasjonen der høyrepopulister kommer tilbake i Europa er minner et våpen og en advarsel. Dramaturgien blir skapt gjennom sidestilte fortellinger, iblandet fragmenter, minner, musikk og sanger.  “Viva”, på italiensk “i live”, fordi minnet er levende og historien er levende. 

Tekster: Familiens muntlige fortellinger

Regissør: Joaquín Galán

(Spilles på engelsk)

Ricardo Benfatto og Giulia Esposito – arbeidsvisning om Commedia dell´Arte 

I 2017 grunnla Benfatto og Esposito Hilo Rojo Teatro i Sevilla, Spania. Begge er erfarne regissører, musikere og skuespillere i Commedia dell´Arte tradisjonen. I 2017  startet de to teatergruppen Hilo Rojo Teatro i Sevilla.  (Spilles på engelsk)

Les om Hilo Rojo Teatro her (på spansk)       

 

Kirkens Bymisjon kl 17:  Teatergruppa Ut fra CRUX Tilja Oppfølgingssenter 

Tilja-teatret viser utdrag fra sitt repertoar: musikk, dikt og tekster er sentrale bærebjelker. CRUX Tilja og Grenland Friteater har startet et teaterfaglig samarbeid som vi håper skal resultere i en ny forestilling. Flere av deltakerne har vært skuespillere i Grenland Friteaters Meierislaget og La Ankeret Falle og skal også være med i Herøya 43 i 2020.

Gratis Inngang. Kirkens Bymisjon serverer suppe og sveler til en lav pris! 

Prosjektet Ut er støttet av Norsk Kulturråd. Foto: Tom Riis